Uputstvo za upotrebu

Za vanjsko pranje vozila, nakon ubacivanja novčanica (preporučujemo da odmah ubacite sav iznos potreban za pranje vozila) ili magnetnog ključa, potrebno je odabrati program pranja i uzeti pištolj za odabrani program. Polugu na pištolju je potrebno držati stisnutu konstantno  tokom korišćenja svih programa, a pištolj držati na udaljenosti od 20 – 30cm od vozila za najbolji efekat pranja.

VOZILO SE PERE BEZ FIZIČKOG DODIRA I NIJE POTREBAN SUNĐER NITI ČETKA!

Osim tipki za odabir programa pranja, na žetonjerama postoji  display koji pokazuje preostale sekunde pranja s obzirom na ubačeni iznos novčanica, odnosno stanje na magnetnom ključu ukoliko se isti koristi, otvor za magnetni ključ i tipka STOP za prekid programa u slučaju nužde.

_DJ11278

PRANJE:

1.PRANJE SA PRAŠKOMvruća voda i šampon u mikroprahu omekšavaju i aktivno skidaju tvrdokornu prljavštinu i mrlje od insekata. Preporučuje se na početku ciklusa kratko pokvasiti sve najprljavije djelove vozila kako bi nečistoće omekšale, zatim krenuti temeljno prati vozilo od krova prema dolje i završiti pranje s najtvrdokornijim nečistoćama, po potrebi i s manje udaljenosti , ali bez dugog zadržavanja na istoj poziciji (potrebno je paziti na mjestima gdje je lak auta eventualno oštećen). Program PRANJE SA PRAŠKOM se koristi oko 50% vremena od ukupnog vanjskog pranja vozila.

2.VOSAKdaje visoki sjaj vozilu, te uslijed efekta klizanja vode i drugih nečistoća vozilo nakon pranja duže ostaje čisto. Program VOSAK se koristi do 20% vremena od ukupnog vanjskog pranja vozila.

3.ISPIRANJE-OSMOZAdemineralizirana voda kojom se vozilo ispere ne ostavlja mrlje te nema potrebe za brisanjem vozila krpom. Temeljno isprati vozilo od krova prema dnu, koristiti oko 30% vremena od ukupnog vanjskog pranja vozila.

PREDPRANJE:

PIŠTOLJ ZA PJENU – Koristi se za velike prljavštine i služi kao priprema za pranje sa praškom. Nako pjene obavezno koristiti program pranje sa praškom.

PIŠTOLJ ZA FELGEKoristi se za skidanje oksidacije i velike prljavštine sa felgi.  Koristiti isključivo za pranje felgi.  Nakon upotrebe temeljno isprati.

PIŠTOLJ ZA MUŠICEKoristi se isključivo za aktivno skidanje mrlja od mušica (insekata).

Napomene:

-Za kvalitetno kompletno vanjsko pranje vozila potrebno je utrošiti  1,5 – 2eura u zavisnosti od veličine i čistoće vozila.

-Vrijeme počinje teći nakon odabira prvog programa te ga naknadno nije moguće zaustaviti. U toku trajanja vremena programi se mogu mijenjati pritiskom na dugme.

-Tipka STOP koristi se samo u slučaju nužde. Programi vanjskog pranja koriste se u kontinuitetu, bez prekida tipkom STOP.

-Prilikom izmjene programa pranja, potrebno je dozvoliti nekoliko sekundi da se iz crijeva ispere prethodno korišteni program.

 

Ostali uređaji:

Usisivači, miris, crnilo za gume, tečnost za vjetrobrane, hemijsko čišćenje, čišćenje patosnica i stroj za papir aktiviraju se odmah po ubacivanju novčanica te nije potrebno pritiskati niti jednu tipku. Pritiskom na tipku STOP, uređaji se zaustavljaju i nije moguće ponovo pokrenuti bez ubacivanja dodatnih novčanica.

 

USISIVAČI:

Na raspolaganju je osam snažnih usisivača od 3KW. U slučaju slabijeg efekta usisavanja, provjerite čistoću crnog plastičnog završetka crijeva. Nakon usisavanja molimo odložiti crijevo usisivača na nosač.U slučaju korišćenja magnetnog ključa usisivač se pokreće nekoliko sekundi nakon uspješnog očitavanja stanja na ključu. Ukoliko se koristi tipka STOP, magnetni ključ je potrebno izvaditi i ponovo staviti u uređaj.

UREĐAJ ZA HEMIJSKO ČIŠĆENJE:

Koristi se za dubinsko čišćenje interijera vozila – tapecirunga, patosnica, sjedišta(osim kožnih). Tretirane površine potrebno je prethodno očistiti od krupnih nečistoća usisivačem. Potom se na površinu rasprši sredstvo za hemijsko čišćenje, te nakon što odstoji oko 30sec, površina se usisava uređajem. U slučaju tvrdokornih nečistoća ponoviti tretman. Nakon čišćenja površine ostanu vlažne kraće vrijeme.

UREĐAJ ZA ČIŠĆENJEA PATOSNIC:

Patosnica se ubacuje u uređaj sa gornje strane, licem prema sebi i nekoliko puta je ubaciti u uređaj i izvući van, uz čvršće držanje patosnice. Ukoliko se čiste gumene patosnice, potrebno je aktivirati čišćenje vodom na način da se u lijevi otvor pri dnu uređaja gurne noga. Ukoliko patosnica upadne u uređaj, može se izvući sa donje strane uređaja.

UREĐAJ ZA PAPIRNE UBRUSE:                                                       

Papirne ubruse možete koristiti za brisanje vozila.

UREĐAJ ZA MIRIS:

Miris se rasprši po interijeru vozila, na sve površine koje upijaju vlagu (krov, patosnice (osim gumenih), sjedišta (osim kožnih), tapecirunzi) i ugodno miriše danima. Ne pretjerivati sa raspršivanjem.

CRNILO ZA GUME:  

Raspršiti po bočnim stranama guma. Koristi se za sjaj i zaštitu guma.

TEČNOST ZA VJETROBRANE

KOMPRESOR ZA PRITISAK U GUMAMA:

Kompresor za pritisak u gumama je besplatan.